Uncategorized

year review

Balanç del 2019, un any d’èxit i esforç

Balanç del 2019, un any d'èxit i esforç

per Pol Villaverde / splashapps / 22-12-2019

Això de fer un balanç al final de cada any no és res especialment original. Però això no vol dir que nosaltres no el fem, perquè és certament una forma útil d’agafar perspectiva i veure com han anat les coses. És més, fer un balanç és un pas imprescindible per poder pensar en el futur, ajustar els objectius i trobar sentit al que es fa. Així doncs, tot seguit resumim l’any 2019 per a splahspps.

Per arribar fins aquí, hem fet un llarg trajecte. Descobreix-lo llegint l’article en què expliquem la nostra història.

Com van començar les coses

Els primers compassos de l’any van estar marcats per un pic en les instal·lacions del joc Kuku Kube. També durant la primera meitat de 2019, vam encarar la tasca d’actualitzar els dissenys de diverses aplicacions, que calia renovar. La nova i atractiva estètica del Kuku Kube i el Tres en línia van provocar un augment de descàrregues. Més endavant, a principis d’estiu vam publicar una nova aplicació a Google Play i la vam anomenar SimpleTorch. Es tracta d’una llanterna d’emergència que activa el flash del mòbil i permet emetre el missatge SOS en codi morse.

Va ser durant l’estiu quan van arribar grans novetats, que tindrien un fort impacte sobre l’empresa. En primer lloc, vam prendre la decisió de renovar la pàgina web i comprar un domini propi, splash-apps.com Així mateix, vam obrir adreces de correu electrònic més professionals aprofitant el domini. Un dels grans reptes del nou web és l’apartat de Blog, on anem pujant articles sobre temes diversos amb freqüència perquè en efecte, ens dediquem a les apps, però això no vol dir que no ens interessi la resta del món, oi? Hem parlat d’impressió 3D, de trucs per gestionar un compte d’Instagram, de passos per obrir un negoci i molts més temes. El nou web va venir acompanyat d’un canvi d’imatge corporativa: més atractiva, moderna i sòlida que l’anterior. Amb tot, els colors blau i blanc segueixen sent indestriables de la nostra identitat.

2019

El gran èxit d’enguany

Però tots aquests canvis queden força eclipsats per l’assoliment d’una gran fita, la col·laboració amb el popular compte de mems d’Instagram @Unidestroyer. Amb ell, vam estar treballant en l’app definitiva en català del clàssic joc de festa, “Jo mai mai by @Unidestroyer”. A més, vam desenvolupar i dissenyar una versió de pagament, “Jo mai mai PRO” que va convertir-se en la nostra primera app a l’App Store, disponible per a dispositius iOS. El procés va ser llarg i va implicar moltes hores de feina, però finalment vam publicar l’app el 4 de setembre de 2019. Ho va petar. En pocs minuts, es va col·lapsar el servidor del nostre web i vam situar-nos als rànquings d’aplicacions de moda de Google Play i l’App Store. Milers d’usuaris van acollir molt positivament l’app i la van valorar amb 5 estrelles, catapultant-nos fins al número 1 del top d’aplicacions més venudes a Espanya. Número 1 a Espanya, i top 10 a molts països d’Europa i el món.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

A partir de llavors, les actualitzacions de l’app han ocupat gran part del nostre temps però l’esforç ha valgut la pena, ja es pot dir que és el companya imprescindible per a tota festa! Diversos intagramers populars a Catalunya van fer-se’n ressò i van contribuir amb més frases per l’app, que ja compta amb 3 modes únics i +450 frases èpiques.

Dades actuals i objectius futurs

Finalment, durant novembre i desembre les instal·lacions del Tres en línia, la nostra primera app, s’han disparat amb centenars de nous usuaris diàriament. Si fem la comparativa amb el passat 2018, hem augmentat les descàrregues de totes les nostres apps en un 265%, gràcies especialment a un tercer trimestre especialment bo. Hem superat les 67.000 instal·lacions!

De cara al 2020, esperem consolidar el “Jo mai mai by @Unidestroyer” com a app referent a Catalunya i seguir guanyant usuaris. També aspirem a replicar aquest model traduint l’aplicació a altres idiomes per seguir creixent amb força. A més, tenim un altre projecte d’app molt il·lusionant, un quiz de capitals del món molt complet. Volem que sigui un joc amb moltes possibilitats perquè, més endavant, podríem aprofitar-ne l’estructura de quiz per fer apps temàtiques d’àmbits diversos. Finalment, volem seguir omplint el Blog del web amb més articles com aquest sobre temes molt diversos i interessants. Acabem, doncs, amb els millors desitjos pel 2020 i aquesta nova dècada!

Per arribar fins aquí, hem fet un llarg trajecte. Descobreix-lo llegint l’article en què expliquem la nostra història.

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “Balanç del 2019, un any d’èxit i esforç” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Balanç del 2019, un any d’èxit i esforç Read More »

Impressió en 3D: Què nassos és i (per què) la necessitem?

Impressió en 3D: Què nassos és i (per què) la necessitem?

per Mitja Suvajac / tecnologia / 26-11-2019

Sovint la gent em pregunta sobre les meves aficions, i sempre queden perplexos quan esmento que m’agrada la impressió en 3D i que tenim algunes impressores 3D a casa. És com ciència ficció per a ells, pots pensar alguna cosa, modelar-la en un ordinador, enviar-la a la impressora i tenir-la enllestida en un parell (un parell és un terme molt relatiu, ja que hi ha hagut impressions que han tardat diversos dies) d’hores. Efectivament, sembla ciència ficció però no ho és, ha estat una cosa real des de fa més de 40 anys ha esdevingut un fenomen molt estès i assequible, fet que és indubtablement positiu.

Vols conèixer les claus de l’èxit empresarial? Llegeix el nostre article per descobrir com crear un negoci.

Per què existeix l’impressió en 3D?

Però abans no entrem a explicar per què la impressió en 3D és guai, cal que ens familiaritzem amb què és exactament. La part d’impressió del nom està certament mal escollida, igual com passa amb els números imaginaris de mates, com poden existir, si són imaginaris? Una pregunta molt similar sorgeix en el cas que ens ocupa, com pots “imprimir” un objecte en 3D? Per evitar això, als experts se’ls ha acudit un concepte encara més esfereïdor, “fabricació additiva”. Una expressió que, en efecte, descriu la lògica que subjau, però sona de forma igualment horrible. En qualsevol cas, la fabricació additiva és un procés en què crees un objecte capa per capa fins que pren la seva forma final.

I per què això és interessant? Bé, durant els darrers 150 anys l’estàndard ha estat agafar un bon tros de de material i anar-lo buidant i modelant a poc a poc, utilitzant eines de buidatge com ara gúbies. Aquesta tecnologia ha evolucionat fins als CNCs, amb què l’ordinador s’ocupa de dels moviments precisos i és que no va ser fins a la dècada dels 1980 que als humans se’ls va acudir afegir material enlloc de treure’l. No us avorriré amb la història de la impressió en 3D, sinó que en canvi us explicaré quina és la situació en l’actualitat. Tenim moltíssimes impressores 3D a preus molt baixos, algunes fins i tot per sota dels 300$, fet que és força fascinant, però què portaria a un ciutadà mitjà a utilitzar una màquina com aquesta?

Impressora 3D

Raons per comprar una impressora 3D

La primera resposta que ve a la ment és la creació de joguinetes diverses, que de fet és quelcom que molta gent fa. Però molts troben millors usos per aquesta tecnologia, que s’utilitza molt sovint en ordinadors i dispositius electrònics casolans, seguint la moda del DIY – “Do It Yourself”. Així mateix, també es fa servir per fer tota mena de carcasses i diferents peces mecàniques. Parlant de peces mecàniques, pensa en les incomptables ocasions en què has trencat la tapa de les piles del comandament a distància i ho has arreglat maldestrament amb cinta d’enganxar. Doncs bé, amb una impressora 3D no hi ha necessitat d’aquesta mena de solucions voluntarioses però ineficients a parts iguals perquè simplement pots imprimir una part nova. També hi ha altres aplicacions de la impressió en 3D com ara construir cases o imprimir òrgans humans entre moltes d’altres, però aquests projectes són ja una altra història i, a més, no es poden dur a terme amb una màquina de 500$.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

He dit abans que “simplement pots imprimir una part nova”, cosa que probablement hagi decebut a molts dels que teniu una forta consciència ecològica, però no hauríeu d’estar-ho. La impressió en 3D en si mateixa és la tecnologia de producció més neta i menys malgastadora perquè utilitza la quantitat exacta de material que es necessita i, fins i tot si alguna impressió falla, el plàstic utilitzat pot ser fàcilment reciclat, gràcies a la seva puresa i qualitat. Al marge d’això, la producció amb impressores 3D pot ser tan reduïda com d’una sola peça, fet que significa individualització completa, no els centenars de milers de peces que es produeixen amb el mètode d’omplir motlles per injecció del material, que també redueix les deixalles a pràcticament zero.

Idees finals

Amb tot això present, considero que la impressió en 3D té un gran potencial (sí, la gent porta dient-ho des de fa 20 anys, però ningú ha intentat veritablement la seva popularització, així que no escoltaré les seves queixes). Crec que un curs d’aquesta matèria s’hauria d’ensenyar a les escoles ja que tothom ha de saber com crear els seus propis objectes si no vol ser dependent dels altres a l’hora de solucionar qualsevol tasca simple amb què es trobin.

Vols conèixer les claus de l’èxit empresarial? Llegeix el nostre article per descobrir com crear un negoci.

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “Impressió en 3D: Què nassos és i (per què) la necessitem” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Impressió en 3D: Què nassos és i (per què) la necessitem? Read More »

Sobre el valor dels números i una celebració condicional

Sobre el valor dels números i una celebració condicional

per Pol Villaverde / idees / 01-11-2019

Hi ha qui diu que avui en dia estem deshumanitzant la societat, ja sigui a través de tecnologia, política o la gestió econòmica i part d’aquesta crítica es fonamenta en la percepció que tot es compta amb dades. Fredes i buides. Incapaces de mostrar què hi ha al darrere. Un bon exemple d’això ho són les estadístiques sobre catàstrofes meteorològiques, atemptats o naufragis de refugiats al Mediterrani. Acostumats a comptar les víctimes per desenes o fins i tot centenars, som insensibles a totes les històries que hi ha al darrere.

És precisament per això que la imatge del cos del petit Aylan a una platja van fer la volta al món, perquè trencaven radicalment amb la deshumanització de la crisi de refugiats. És el problema de les masses, ens embriaguen de fervor quan en formem o ens atemoreixen pel seu poder quan hi som fora. Potser si d’alguna manera connectéssim amb aquest fervor solidari que ens uneix sobre un camp de futbol en plena remuntada però aquest cop amb tota la humanitat desenvoluparíem una empatia fantàstica per millorar les coses i evitar excessos. Però no ens desviem del tema, les dades.

Tensu una idea de negoci? Llegeix aquest article per descobrir els primers passos cap a l’èxit.

Un exemple ben curiós

Els números aspiren a ser objectius, de fet ho són. Però no passa el mateix amb l’enfocament que se’ls hi doni. No fa gaire va saltar la notícia que un poble de Catalunya va esdevenir el segon amb una renta per càpita més alta d’Espanya. És a dir que, en teoria, el ciutadà mitjà d’aquell poblet era molt més ric que el ciutadà mitjà de qualsevol altre punt del país. Quina era la causa del sobtat increment en la riquesa dels habitants del poble?

De fet, no s’havia produït cap augment significatiu en el patrimoni dels habitants, i tampoc s’havien disparat els seus ingressos. Llavors, quina motiu justificava una renta per càpita rècord? Una persona. Aparentment, algú amb molts diners havia decidit instal·lar-se en una de les cases del poble i va provocar que la renta per càpita del poble es multipliqués. Aquest és un exemple que il·lustra la idea anterior i és que, en efecte, la riquesa mitjana del poble s’havia disparat però, ben mirat, el poble no era més ric. Més enllà d’aquesta curiositat sense més importància la idea que es desprèn de l’anècdota està íntimament relacionada amb el que comentàvem abans.

Fins a quin punt un anàlisi exclusivament quantitatiu de les coses serveix per determinar l’estat d’una qüestió. Ningú nega que una índex d’analfabetisme del 5% és millor que un del 8%, però fins a quin punt en tenim prou amb això per determinar si la societat va bé? Que l’atur juvenil es redueixi està molt bé, però no és indicatiu d’una millor qualitat de vida, simplement és indicatiu d’una major quantitat d’hores de feina. I si aquestes hores són en detriment de temps d’estudi? I si denoten una situació de bombolla en un sector com ara el de la construcció, que deixarà a aquests joves a l’estacada un cop esclati?

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

Quantitat o qualitat?

Hi ha estudis que intenten mesurar el grau de felicitat dels ciutadans de cada estat a través de la mesura de paràmetres com els que esmentàvem i d’altres de similars com ara la qualitat de la salut i, de nou, la renta per càpita. Sovint els països nòrdics, capdavanters en salut, estat del benestar, o innovació educativa encapçalen aquests rànquings. Ara bé, resulta especialment significatiu adonar-se que, tanmateix, estan també en les primeres posicions pel que fa a les dades de suïcidis. Sembla, doncs, que encara hem de perfeccionar els sistemes de mesura de la felicitat. O tal vegada, simplement, hi hagi coses que no podem quantificar?

Sigui com sigui, en cap cas es tracta de rebutjar els números com a mitjà per prendre millors decisions en tota mena d’àmbits, des de la política fins a l’empresa. En canvi, és possible que calgui una mica més de reflexió i valoració qualitativa.

Aquest mes, a ‘splashapps’ hem assolit les 50.000 descàrregues de les nostres 7 apps. Ho hem celebrat molt però només té sentit que ho fem en la mesura que les nostres apps hagin aportat quelcom positiu a les desenes de milers de persones que les han instal·lat. Si han fet riure, entretingut, divertit, generat amistats, posat en forma o il·luminat a algú, llavors tot plegat ha valgut la pena.

Vols gestionar amb èxit un compte d’Instagram? Llegeix l’article d’un expert amb els seus 7 consells!

Ganes de més?

Has acabat aquest article “Sobre el valor dels números i una celebració condicional” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Sobre el valor dels números i una celebració condicional Read More »

apps

Hem assolit 50.000 descàrregues de les nostres apps!

Hem assolit 50.000 descàrregues de les nostres apps!

per Pol Villaverde / apps / 12-10-2019

Quan ja fa pràcticament 3 anys de la publicació de la nostra primera app, les apps de ‘splashapps’ han assolit les 50.000 descàrregues. El creixement ha estat considerable i, any rere any, hem augmentat el nombre d’instal·lacions de les nostres apps. De fet, ara per ara ja n’hem publicat 7 entre les quals destaca la recent col·laboració amb el popular compte de mems en català @Unidestroyer i “El meu IMC: Pes Ideal”.

Vols gestionar amb èxit un compte d’Instagram? Llegeix l’article d’un expert amb els seus 7 consells!

Com hem augmentat les instal·lacions d’apps

Aquestes dues aplicacions superen amb escreix les 20.000 i 10.000 instal·lacions respectivament però, el que és més important, la valoració mitjana de totes dues se situa clarament per sobre de les 4,5 estrelles de 5 possibles. En general, els usuaris valoren bé les nostres apps fins al punt que cap baixa de les 4, 1 estrelles.

creixement

A més, la nova pàgina web de ‘splashapps’ ha aconseguit unes xifres considerables, amb milers d’usuaris provinents en la seva majoria del projecte de “Jo mai mai by @Unidestroyer”. Altres apps a destacar són el divertit joc “Kuku Kube”, amb més de 9.000 instal·lacions i un creixement continuat o les dues versions del tres en línia que hem fet, amb 3.000 i 6.000 descàrregues cadascuna.

Idees finals

Celebrem, doncs, unes dades molt positives que marquen una nova fita en el desenvolupament de ‘splashapps’ i el seu progrés. Considerem tota una sort que desenes de milers de persones d’arreu del món s’hagin divertit, entretingut, posat en forma o il·luminat gràcies a les nostres apps i ens proposem mantenir aquest creixement en un futur mantenint viva la il·lusió de sempre.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “Hem assolit 50.000 descàrregues de les nostres apps!” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Hem assolit 50.000 descàrregues de les nostres apps! Read More »

guanyar seguidors a Instagram

7 trucs d’un expert per fer créixer el teu compte d’Instagram més ràpid

7 trucs d’un expert per fer créixer el teu compte d’Instagram més ràpid

per Alex Carné / xarxes socials / 10-09-2019

En aquest article, aprendrem com fer créixer el teu compte professional a les xarxes socials de la mà d’un expert, seguint 7 trucs professionals. Aquests són consells i trucs que ell mateix va seguir en el procés de crear i gestionar un  compte d’Instagram anomenat @theedmforce que està centrat, principalment, en compartir i celebrar la música EDM.

El meu nom és Alex Carné i he estat gestionant el compte de xarxes socials @theedmforce durant més d’un any i mig a aquestes alçades. Tot el meu coneixement en portar comptes a les xarxes va ser après de forma autodidacta i tot seguit us explicaré alguns consells molt valuosos que faran que el vostre compte creixi significativament més ràpid però, el que és més important, us donaré informació que us ajudarà a construir la vostra pròpia comunitat tal i com jo vaig fer.

El truc per augmentar els seguidors de la vostra marca a les xarxes socials és creant una comunitat que enganxi els usuaris a la vostra marca. Aquesta tècnica requereix molt de temps (entre 1 i 2 anys, segons la meva experiència), però podeu accelerar el procés invertint en la vostra marca amb pagaments per promocionar el vostra contingut per tal que arribi a més gent. A sota, trobareu una llista amb 7 trucs sobre com gestionar un compte d’Instagram amb èxit per fer-lo créixer.

Estàs pensant en obrir un negoci? Llegeix el nostre article sobre els 5 passos bàsics per fer-ho.

#1 No paguis per ‘likes’ ni seguidors

10.000 seguidors falsos et generaran menys diners que 1000 seguidors reals. A més, la gent jove sovint detecta amb molta facilitat quan els seguidors d’un usuari són falsos. Els comentaris de bots i una ràtio de ‘m’agrades’ per seguidor del tot desproporcionada seran suficient per percebre que alguna cosa no rutlla. També és molt fàcil detectar els comentaris de robots perquè en la majoria de casos no tenen sentit o no encaixen en el tema de la publicació. Un darrer inconvenient és que els comentaris falsos normalment són molt similars i no aporten cap valor per activar la comunitat.

#2 Comunica’t diàriament amb els seguidors

Respon adequadament als comentaris dels teus seguidors (per exemple, no posis emoticones quan estan fent una pregunta). Contesta als seus missatges directes quan vulguin parlar amb tu de forma privada i aprofita els recursos disponibles a les històries d’Instagram com ara les enquestes.

Instagram

#3 Dona raons per a que et segueixin

Genera en els teus seguidors la necessitat de seguir-te. Per exemple, si ets una aerolínia podries oferir petits descomptes en vols a les teves històries d’Instagram o al teu ‘feed’ per a que la gent les miri diàriament. No esperis rebre valor sense oferir res a canvi. Els desconeguts no et van donant diners perquè sí, oi?

#4 Sigues actiu cada dia

Ja sigui a través d’històries o publicacions, assegura’t de penjar contingut nou diàriament; la gent no s’enganxarà al teu compte d’Instagram so no tens res amb el que captar la seva atenció.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

#5 Pregunta a la teva audiència què vol

La informació és poder! Saber quina mena de contingut agrada als teus seguidors augmentarà la ràtio de ‘likes’ o comentaris per seguidor a les teves fotos. Aquesta és, també, una manera molt efectiva d’interactuar amb ells, però has de tenir present que no podràs satisfer a absolutament tothom quan tinguis un gran nombre de seguidors.

#6 Posa cara a la teva marca

Afegir la cara del administrador del compte a la marca a les xarxes socials afegirà un element humà amb connotacions positives, fent d’aquest compte un lloc més fiable si esperes que facin transaccions directament des de la xarxa social. Que vegin que hi ha algú al darrere preocupat per la seva satisfacció.

#7 (Extra) Gaudeix del procés

Crear una comunitat sovint és un procés llarg que requereix molt de treball dur ja que s’espera de tu que pengis contingut de qualitat amb regularitat però editar i publicar vídeos o imatges a altes hores de la nit a causa d’un contratemps de vegades pot ser problemàtic.

Amb tot, el que puc dir considerant la meva experiència és que veure la meva marca créixer i que hi hagi persones a qui els importa i et donen suport és una cosa preciosa (el teu compte acaba esdevenint com el teu petit bebè) i certament es tracta d’una activitat que augmentarà els teus ingressos (de nou, 100 fans lleials generaran més diners que 1000 estrangers).

Estàs pensant en obrir un negoci? Llegeix el nostre article sobre els 5 passos bàsics per fer-ho.

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “7 trucs d’un expert per fer créixer el teu compte d’Instagram més ràpid” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

7 trucs d’un expert per fer créixer el teu compte d’Instagram més ràpid Read More »

Pol Villaverde

La nostra història

La nostra història

per Pol Villaverde / nosaltres / 01-09-2019

Avui us explicaré un conte. Hi havia una vegada un jove estudiant de Barcelona que, com tots els seus companys, cursava l’assignatura d’informàtica i de fet era una de les seves preferides. Ell sempre s’havia sentit atret o si més no encuriosit pel món de la tecnologia, els mòbils i les aplicacions i és que, malgrat no pertànyer a aquesta generació d’infants que han crescut envoltats de mòbils, l’augment de l’ús d’aquests aparells el va acompanyar mentre es feia gran.

Vols començar un negoci? Llegeix aquest article per descobrir els primers passos cap a l’èxit.

Les primeres passes

La qüestió és que un dia, precisament en una d’aquelles classes d’informàtica, el professor va introduir als alumnes al món de les aplicacions mòbils i al seu desenvolupament. La majoria de nois i noies fan completar les tasques relacionades amb aquell apartat del temari com ho havien fet amb qualsevol altra. Alguns no van fer els exercicis, d’altres els van fer molt bé i encara n’hi va haver d’altres que, enlluernats per la possibilitat de crear apps i jocs per als seus propis dispositius van anar més enllà introduint algunes modificacions per a que les seves apps fossin encara més completes i tinguessin funcions cridaneres amb les que impressionar als amics. El protagonista de la nostra història formava part, és clar, d’aquest tercer grup d’entusiastes. Però a diferència dels altres, ell va seguir amb aquesta fal·lera per les apps àdhuc després que a informàtica es fessin activitats noves.

De fet, tal va ser l’entusiasme que aquell noi va desenvolupar pel món de les apps, que ben aviat es va enganxar als vídeos de temàtica tecnològica i quan va arribar l’estiu seguia creant petites aplicacions. Alguna servia per a sumar dues xifres, una altra per canviar el color de la pantalla… i de mica en mica va anar avançant en els seus limitats coneixements fins al punt que durant les vacances d’estiu es va proposar la creació d’un senzill joc del tres en línia. Vist així pot semblar una tasca ben fàcil, però ben mirat funcionalitats com ara l’opció de canviar el disseny del joc, un mode per a dos jugadors, els efectes de so o el disseny del menú són elements amb un cert grau de complicació que van contribuir a augmentar els coneixements del noi pel que fa al desenvolupament d’apps.

Incerteses i decisions

Ara bé, van passar setmanes i fins i tot mesos fins que, fruit dels esforços i l’autoexigència, el jove va donar el joc per acabat. I ara què, us preguntareu? Aquesta és la mateixa pregunta que a ell li rondava el cap, quin era el següent pas? Havia invertit mesos en aquell projecte, fins i tot va seguir amb ell tot i reprendre l’activitat escolar així que no volia que el que ell veia com una trepidant aventura es quedés tan sols en els valuosíssims però tanmateix insuficients somriures d’aprovació d’amics i familiars. Ell volia més, així que va fer el que considerava que seria el següent pas lògic després del desenvolupament d’una app Android, la seva publicació. Llavors, en arribar el Nadal, va aprofitar la pausa escolar per redoblar els esforços en el seu projecte i enllestir la app perfeccionant tots els aspectes possibles.

història

Finalment va arribar un dia en què, amb l’ajuda del seu pare, va configurar i obrir un compte de desenvolupador de Google Play per tal de poder compartir la seva feina a través de la botiga d’aplicacions d’Android. La feina dels dies previs a la publicació va ser trepidant; crear una pàgina web, omplir les fitxes de Google Play, idear un text promocional, escollir les captures de pantalla de mostra i fins i tot contactar -sense gaire èxit- amb portals especialitzats per aconseguir que es difongués l’app. Finalment, el 26 de desembre de 2016, l’app va ser definitivament publicada a Google Play.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

Ara i aquí

Qui escriu aquestes línies no és altre que aquell jove que, ara ja universitari, conserva intacta la seva passió pel món de les apps i de la tecnologia en general. Soc el Pol Villaverde i partir del dia de la publicació de la meva primera app, els esdeveniments relacionats amb aquell projecte iniciat ara fa més de dos anys s’han anat encadenant i avui en dia em trobo immers en una col·laboració amb alguns dels comptes d’Instagram més influents en català per a desenvolupar una versió original i en català del joc “Jo mai mai”.

Durant els darrers anys hi ha hagut diverses fites en el desenvolupament de l’empresa que en el seu moment vaig decidir anomenar splashapps. Una d’aquestes fites va ser la creació de comptes a les xarxes socials com Twitter i Instagram, una altra la publicació de la meva segona app, un altre joc anomenat Kuku Kube. Quan va arribar el moment d’escollir el tema del meu treball de recerca no en vaig tenir cap dubte i el vaig centrar en aquest món. Una versió minimalista del tres en línia, una app calculadora de l’Índex de Massa Corporal i una app creada ad hoc per a millorar l’aprenentatge de les síl·labes entre els nens de la meva escola van ser el fruit del meu treball de recerca del Batxillerat.

Més endavant va arribar una app que fa de llanterna i tot just fa uns dies vaig comprar el domini splash-apps.com i he creat aquest web per a l’empresa. Actualment, estic treballant el projecte compartit amb els Instagramers, principalment @Unidestroyer, i també tinc entre mans una aplicació que servirà com a quiz sobre les capitals del món. Alhora, estic intentant donar vitalitat a aquesta pàgina web amb un blog que espero que sigui actiu i contribueixi a diversificar els temes relacionats amb splashapps.

Projectes amb futur

També aspiro a obrir-me a idees i propostes noves en el sector de les apps, els jocs, les pàgines web, l’educació o el màrqueting i és per això que ara el web de splashapps té un canal de comunicació directe per formular propostes o idees d’apps ja sigui a través del formulari de contacte o del correu idea@splash-apps.com Per cert, de moment pel que fa a beneficis econòmics res de res, no és aquesta la meva prioritat i tampoc ho era per al noi que es divertia a l’aula d’informàtica tot i que és cert que no ho descarto.

Idees finals
La veritat és que no descarto res i no sé ben bé quins seran els reptes futurs per a splashapps, però el que si sé és que intentaré estar preparat.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “La nostra història” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

Sobre negocis

Hi ha més de 125 milions de petits negocis al món i la competència està en augment. En començar un negoci o empresa és molt important evitar alguns dels errors habituals i cal seguir algunes línies mestres per aconseguir l’èxit.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

La nostra història Read More »

business strategy

Els 4 passos avançats per començar un negoci d’èxit avui

Els 4 passos avançats per començar un negoci d’èxit avui

per Lorena Díaz / empresa / 20-08-2019

Hi ha més de 125 milions de petits negocis al món i la competència està en augment. En començar un negoci o empresa és molt important evitar alguns dels errors habituals i cal seguir algunes línies mestres per aconseguir l’èxit. En aquest article dividit en 2 parts, veurem alguns dels consells i trucs sobre el procés de desenvolupar una idea de negoci i els següents 4 passos ens serviran de guia.

Dit això, submergim-nos en els 4 passos avançats per començar un negoci d’èxit, que són algunes de les coses primordials que tot emprenedor hauria de tenir en compte en començar qualsevol mena de negoci al marge del sector professional. Ara bé, aquests 4 passos van precedits de 5 passos bàsics que ja vam explicar en un article anterior i et recomanem que el llegeixis abans de seguir amb aquest.

Comencem pel principi? Llegeix la part 1 d’aquest article per descobrir els primers passos cap a l’èxit.

#1 Aconsegueix les llicències i permisos

Aconseguir les llicències i permisos necessaris per dur a terme la teva activitat econòmica és part del procés d’encetar el teu propi negoci. A aquestes alçades ja hauries de saber que els procediments per establir una empresa no són els mateixos per a totes les formes legals tal i com vam explicar en l’article anterior.

Similarment, no tots els negocis necessiten els mateixos permisos per a funcionar. És recomanable que t’informis abans de res per tal d’evitar que la burocràcia acabi amb la teva paciència i desisteixis, perdent el teu temps, diners, energies i motivació per culpa d’entrebancs legals de tota classe.

#2 Prepara la ubicació del teu negoci

En qualsevol estratègia d’implementació d’un negoci o de creixement empresarial l’elecció de la localització és molt important. Es tracta d’una decisió crucial en què s’inverteix molt de temps i energia avaluant les diverses opcions disponibles. I un cop més, la tecnologia i eines digitals poden esdevenir un aliat que faciliti el repte de trobar la millor ubicació d’una forma més efectiva.

Triar una bona localització física depèn d’un cúmul de factors que també tenen a veure amb la mena de producte o servei que ofereixis. A més, has de tenir en compte la competència existent en la zona o fins i tot la seva demografia depenent del “target” o públic objectiu al que es dirigeixi el teu producte.

Per a una botiga o empresa que ofereixi serveis a individus el lloc s’ha d’ubicar al nivell de carrer i és millor evitar escales ja que sovint són considerades com una barrera arquitectònica i psicològica per a molts potencials clients. També cal anar amb compte amb soterranis que afegeixen metres i per tant superfície al cost de l’emplaçament però tenen una utilitat pràctica real molt limitada. En el cas de les oficines o serveis a altres empreses, els pisos mitjans sempre són més adequats però els nivells més baixos acostumen a ser la millor opció si l’edifici combina oficines i habitatge.

Comprova la visibilitat de la teva botiga des de tots els angles possible i verifica-la en diferents moments del dia. Assegura’t que no hi hagi columnes o mobiliari urbà que amaguin el teu cartell i comprova també que els contenidors de brossa no afectin a la visió del teu aparador si en tens.

Pel que fa a l’interior, com menys barreres i obstacles tingui més fàcil serà omplir-lo amb mobles i treure’n profit. Per cert, sabies que hi ha pobles i fins i tot ciutats en què pots sol·licitar la instal·lació d’un semàfor o pas de vianants a prop de la teva ubicació? Un element que aturi el trànsit de vianants i vehicles a prop de la façana sempre és interessant per a botigues comercials perquè comporta el doble de circulació.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

#3 Prepara un equip humà

Contractar els empleats és un pas molt delicat per diverses raons, al cap i a la fi és sobre ells que recau el bon funcionament de la companyia, l’assoliment dels objectius, els terminis… Per a una primera selecció de currículums o CV és una bona idea mirar de prop a les darreres experiències laborals dels aspirants a la plaça, la mena d’empreses en què han treballat abans i les tasques que han tingut. Durant l’entrevista personal serà essencial valorar l’actitud del candidat així com la seva reacció a la filosofia de l’empresa o proximitat amb el projecte. Aquests aspectes marcaran la diferència entre els candidats que compleixin els requisits exigits. Existeixen diverses plataformes digitals com InfoJobs que poden ser útils en el procés.

equip de negoci

Un cop el candidat és escollit cal dirimir qüestions de gran rellevància com el salari, convenir horaris o altres temes pràctics que caldrà recollir al contracte. És necessari tenir en consideració l’Estatut dels treballadors o el conveni col·lectiu quan toqui ja que s’hi poden especificar limitacions en l’horari setmanal, la regulació de les pauses o el salari mínim o de referència d’acord amb la categoria professional.

#4 Promociona el teu petit negoci

Ets un emprenedor que ja té el seu negoci a punt i ara el que fa falta és donar-ho a conèixer per començar a atraure clients. Les xarxes socials, Internet, premsa escrita ja sigui tradicional o digital, ràdio, televisió i molts altres canals comunicatius t’ajudaran a atraure clients i començar a guanyar terreny en el mercat.

Al principi el teu pressupost de màrqueting pot ser reduït així que et caldrà pensar estratègies de gran impacte a un baix preu. Hi ha molts casos d’empreses que han aconseguit propagar-se i popularitzar-se gràcies a campanyes publicitàries amb un alt grau de creativitat.

Resulta curiós veure negocis que esperen créixer sense invertir un sol euro així que recorda que la funció del màrqueting és accelerar les ventes i augmentar els clients d’un negoci. Tingues present que invertir diners i temps en aquesta àrea representarà un clar creixement del teu negoci o empresa.

Idees finals

Amb aquest article hem après els últims 4 passos per començar una empresa d’èxit avui. Un cop has acabat amb els 5 passos anteriors ja explicats en un altre article, pots obtenir les llicències que calguin per trobar la ubicació del teu negoci. Finalment, si necessites un equip sempre està bé invertir-hi prou temps per poder passar a promoure el teu negoci i arribar als clients com abans millor. Per fer-ho et caldran solucions de màrqueting i habilitats digitals així que et convidem a llegir més sobre aquests temes al nostre blog.

Comencem pel principi? Llegeix la part 1 d’aquest article per descobrir els primers passos cap a l’èxit.

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “Els 9 passos essencials per començar un negoci d’èxit avui” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Els 4 passos avançats per començar un negoci d’èxit avui Read More »

business success

Els 5 passos bàsics per començar un negoci d’èxit avui

Els 5 passos bàsics per començar un negoci d’èxit avui

per Lorena Díaz / empresa / 19-08-2019

Hi ha més de 125 milions de petits negocis al món i la competència està en augment. En començar un negoci o empresa és molt important evitar alguns dels errors habituals i cal seguir algunes línies mestres per aconseguir l’èxit. En aquest article dividit en 2 parts, veurem alguns dels consells i trucs sobre el procés de desenvolupar una idea de negoci i els següents 9 passos ens serviran de guia.

Una primera ullada

És important tenir present que, com que vivim en l’era digital, avui en dia ja no n’hi ha prou amb obrir una botiga i esperar que els clients arribin com caiguts del cel. La competència és més gran i cada negoci tradicional, fins i tot la petita botiga local de barri, ha de completar-se amb una versió en línia que representi acuradament els valors i serveis d’aquell projecte empresarial.

Obrir una empresa és un procés, un repte difícil que l’emprenedor normalment afronta per primer cop, sense saber què fer i quan fer-ho. Errades comuns apareixen més sovint del que seria idoni però, com es poden evitar?

És per aquesta raó que hauries de considerar el teu negoci com si fos un procés industrial: comences elaborant un pla, continues per desenvolupar-lo, a continuació comproves els resultats i finalment actues en conseqüència. En obrir una botiga o empresa hauries de saber que ja et trobes en una situació de desavantatge respecte a aquells emprenedors que ja han fet el pas abans que tu i han creat un nou negoci ja que ells coneixen millor el procés i les claus per tenir èxit.

Has de trobar un bon model de negoci. Has d’escollir i investigar quins clients, quins segments, quins canals, quines aliances clau i quins recursos es necessiten actualment per tal d’intentar esbrinar com aquests poden canviar a mitjà termini. També has d’identificar quina és la principal font d’ingressos i beneficis econòmics que tindrà la teva nova empresa.

Dit això, submergim-nos en els primers 5 passos essencials per començar un negoci exitós, que són algunes de les coses més bàsiques que tot emprenedor hauria de tenir en compte quan enceti qualsevol mena de negoci independentment del mercat específic en què es centrarà. Aquesta és la part 1 de 2 articles que contenen els 9 passos essencials per tenir èxit amb un negoci.

Ja ets un expert? Salta aquest article i ves directament a la part 2 per descobrir els darrers 4 passos.

#1 Dedica temps a fer una recerca exhaustiva

Si estàs determinat a crear la teva pròpia empresa, cooperativa o fundació segur que ja tens una idea emprenedora. Però si aquest no és el cas o tan sols estàs determinat a esdevenir un emprenedor aquest és el primer pas que has de donar. Una bona pluja d’idees o fer una llista d’empreses que ens agraden poden ser uns bons punts d’inici

També existeix la possibilitat d’escollir com a opció l’obertura d’un negoci ja existent, per exemple amb la fórmula d’una franquícia. En aquest cas, la majoria de la feina ja estarà feta: el concepte, la marca i les operacions entre molts d’altres.

Per a que un petit negoci assoleixi l’èxit hauria de resoldre un problema, cobrir una necessitat o proporcionar un producte que no existeixi. En resum, hauries d’oferir quelcom que el mercat vulgui. Un cop tinguis un parell o tres d’idees interessants en ment està recomanat aprofundiren el model de negoci: quina serà la teva estratègia de sortida al mercat, els clients potencials, quina política de preus seguiràs, què oferiràs millor que les altres empreses, etc. Si ja saps la resposta a aquests punts, és hora de posar-se mans a l’obra amb el pla de negoci.

#2 Dissenya un bon pla de negoci

El pla de negoci és una eina per avaluar oportunitats i definir la seva viabilitat però sovint també esdevé una mena de “mecanisme de seguretat” per minimitzar riscos en crear una companyia. Recorda que hi ha dues maneres comuns de fracassar: d’una banda no és bo fer coses sense pensar-les i de l’altra tampoc serveix pensar coses sense fer-les. En aquest punt aquests errors són freqüents i és crucial saber-los evitar.

reunió d'empresa

Hi ha qui comença sense un pla i hi ha qui planifica sense començar. El teu pla de negoci ha de ser simple, realista i pràctic per tal que sigui interessant per a socis i inversors. La part positiva és que hi ha molts tipus de plans de negoci adequats per a diferents tipus d’iniciatives empresarials i cada companyia pot adaptar-lo fàcilment de la manera que millor funcioni per a ells. En aquest article de Forbes tens una guia pràctica sobre Com crear un pla de negoci.

Normalment, hi ha dos tipus de plans d’empresa en funció del suport financer que calgui. En cas que necessitis suport financer, el pla de negoci serveix de document de mostra del teu projecte de negoci autònom, especialment per aplicar a fons i subsidis, en què sovint és obligatori, però també per a trobar inversors privats o obtenir un crèdit bancari.

En cas que no sigui necessari un suport financer inicial, com a emprenedor o persona autònoma ets el principal interessat en tenir un pla de negoci, perquè a través d’aquest document disposaràs d’una eina per analitzar i planificar el teu projecte, conèixer-lo millor, identificar les seves fortaleses i debilitats i començar la companyia amb més coherència i rigor, augmentant les teves possibilitats de tenir èxit. A més, un bon pla pot ser d’utilitat en l’organització de tasques quotidianes.

#3 Planifica les teves finances

A aquestes alçades hauries d’haver entès clarament tots els aspectes del teu projecte i si encara no és així et recomano que retornis als punts 1 i 2 o podries córrer el risc de tenir una planificació econòmica pobre.

Hi ha diverses fonts de finançament per a emprenedors, cadascuna amb els seus pros i contres, però els diners mai no haurien de ser un obstacle per endegar el teu negoci, tampoc la inversió inicial. Hi ha qui té prou capital inicial per començar de zero però d’altres necessiten buscar finançament i aquí és on la solidesa del teu pla de negoci es posarà de relleu. Ningú dona diners sense cap interès, fins i tot els governs o els programes de suport i desenvolupament econòmic esperen que el teu projecte sigui prou convincent.

És una pràctica recomanada que reuneixis la totalitat del cost que tindrà posar en marxa el negoci amb factors com ara les taxes legals, impostos, equipament, llicències, inventari, etc. Finalment cal subratllar la necessitat d’anticipar el cost que el negoci tindrà durant els 12 mesos següents a l’obertura o posada en marxa. Dit això, la suma d’aquestes xifres és la inversió inicial que hauràs de fer.

Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!

#4 Tria la millor estructura i forma legal

La teva botiga o negoci pot prendre la forma d’una empresa d’un únic propietari, una societat, una societat limitada o una corporació entre d’altres formes jurídiques com la cooperativa o la fundació. És molt important seleccionar la forma legal adient perquè pot tenir un gran impacte en molts factors: des del nom del teu negoci fins a la teva responsabilitat legal passant per la forma en què pagues els impostos. És una pràctica comú escollir una estructura inicial i canviar-la a mesura que el negoci creix així que no li donis més voltes de les necessàries i simplement escull el que sigui millor per a tu.

#5 Escull i registra el nom de l’empresa

La diferència entre un negoci d’èxit i el que simplement és “una empresa del sector més” és la diferenciació del mercat. Aquesta s’assoleix a través d’elements com el logo, l’eslògan, el nom, la missió i la visió, alguns principis i valors i una proposta de valor entre d’altres.

Molts d’aquests elements esdevenen aspectes importants en la identitat de la teva empresa així que cal fer-los únics per a que els clients et recordin i et prefereixin per sobre de la competència. Per trobar una identitat de marca satisfactòria i elements gràfics memorables és una bona idea recórrer a empreses del sector que t’ajudin amb aquesta part com ara AmbientGràfic.

L’experiència d’usuari també és part de la imatge que un consumidor s’endú de l’empresa o el producte i aquesta experiència ho inclou tot: des de les característiques del producte o servei fins al tracte personal o com hi accedeixes. Pensa en proveir una experiència positiva i única.

Quan ja hagis escollit el nom per al teu negoci, hauràs de comprovar si ja està registrat o s’utilitza per una altra empresa i després el podràs registrar. El procediment legal per fer-ho pot semblar fatigós i complex però val la pena. Les corporacions, societats limitades o d’altres habitualment registren el seu nom quan omplen la paperassa de la formació.

Idees finals

Amb aquest article hem après els 5 passos bàsics inicials per començar un negoci d’èxit avui. Primer, hauries de dedicar temps a fer una recerca completa sobre el camp per a conèixer el sector i el mercat i després d’això convindria dissenyar un pla de negoci robust, incloent tot allò relacionat amb el finançament, preus, beneficis, etc. A continuació el següent pas és escollir el model de negoci més adequat i estaràs llest per registrar el nom de l’empresa. Arribats a aquest punt, ja estàs preparat per veure els darrers 4 passos avançats per obrir una botiga, negoci o empresa d’èxit avui.

Preparat pels següents 4 passos? Llegeix la segona part d’aquest article sobre començar un negoci!

Ganes de més?

Has acabat aquest article sobre “Els 9 passos essencials per començar un negoci d’èxit avui” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?

La nostra història

Hi havia una vegada un jove estudiant que va aprendre a programar a l’Escola. Estava fascinat per la possibilitat de crear apps ell mateix i, d’ençà, splashapps va créixer fins a esdevenir una realitat i no un somni infantil.

Tens una idea d’app?

A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!

Els 5 passos bàsics per començar un negoci d’èxit avui Read More »