per Pol Villaverde / nosaltres / 01-09-2019
Avui us explicaré un conte. Hi havia una vegada un jove estudiant de Barcelona que, com tots els seus companys, cursava l’assignatura d’informàtica i de fet era una de les seves preferides. Ell sempre s’havia sentit atret o si més no encuriosit pel món de la tecnologia, els mòbils i les aplicacions i és que, malgrat no pertànyer a aquesta generació d’infants que han crescut envoltats de mòbils, l’augment de l’ús d’aquests aparells el va acompanyar mentre es feia gran.
Vols començar un negoci? Llegeix aquest article per descobrir els primers passos cap a l’èxit.
Les primeres passes
La qüestió és que un dia, precisament en una d’aquelles classes d’informàtica, el professor va introduir als alumnes al món de les aplicacions mòbils i al seu desenvolupament. La majoria de nois i noies fan completar les tasques relacionades amb aquell apartat del temari com ho havien fet amb qualsevol altra. Alguns no van fer els exercicis, d’altres els van fer molt bé i encara n’hi va haver d’altres que, enlluernats per la possibilitat de crear apps i jocs per als seus propis dispositius van anar més enllà introduint algunes modificacions per a que les seves apps fossin encara més completes i tinguessin funcions cridaneres amb les que impressionar als amics. El protagonista de la nostra història formava part, és clar, d’aquest tercer grup d’entusiastes. Però a diferència dels altres, ell va seguir amb aquesta fal·lera per les apps àdhuc després que a informàtica es fessin activitats noves.
De fet, tal va ser l’entusiasme que aquell noi va desenvolupar pel món de les apps, que ben aviat es va enganxar als vídeos de temàtica tecnològica i quan va arribar l’estiu seguia creant petites aplicacions. Alguna servia per a sumar dues xifres, una altra per canviar el color de la pantalla… i de mica en mica va anar avançant en els seus limitats coneixements fins al punt que durant les vacances d’estiu es va proposar la creació d’un senzill joc del tres en línia. Vist així pot semblar una tasca ben fàcil, però ben mirat funcionalitats com ara l’opció de canviar el disseny del joc, un mode per a dos jugadors, els efectes de so o el disseny del menú són elements amb un cert grau de complicació que van contribuir a augmentar els coneixements del noi pel que fa al desenvolupament d’apps.
Incerteses i decisions
Ara bé, van passar setmanes i fins i tot mesos fins que, fruit dels esforços i l’autoexigència, el jove va donar el joc per acabat. I ara què, us preguntareu? Aquesta és la mateixa pregunta que a ell li rondava el cap, quin era el següent pas? Havia invertit mesos en aquell projecte, fins i tot va seguir amb ell tot i reprendre l’activitat escolar així que no volia que el que ell veia com una trepidant aventura es quedés tan sols en els valuosíssims però tanmateix insuficients somriures d’aprovació d’amics i familiars. Ell volia més, així que va fer el que considerava que seria el següent pas lògic després del desenvolupament d’una app Android, la seva publicació. Llavors, en arribar el Nadal, va aprofitar la pausa escolar per redoblar els esforços en el seu projecte i enllestir la app perfeccionant tots els aspectes possibles.
Finalment va arribar un dia en què, amb l’ajuda del seu pare, va configurar i obrir un compte de desenvolupador de Google Play per tal de poder compartir la seva feina a través de la botiga d’aplicacions d’Android. La feina dels dies previs a la publicació va ser trepidant; crear una pàgina web, omplir les fitxes de Google Play, idear un text promocional, escollir les captures de pantalla de mostra i fins i tot contactar -sense gaire èxit- amb portals especialitzats per aconseguir que es difongués l’app. Finalment, el 26 de desembre de 2016, l’app va ser definitivament publicada a Google Play.
Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!
Ara i aquí
Qui escriu aquestes línies no és altre que aquell jove que, ara ja universitari, conserva intacta la seva passió pel món de les apps i de la tecnologia en general. Soc el Pol Villaverde i partir del dia de la publicació de la meva primera app, els esdeveniments relacionats amb aquell projecte iniciat ara fa més de dos anys s’han anat encadenant i avui en dia em trobo immers en una col·laboració amb alguns dels comptes d’Instagram més influents en català per a desenvolupar una versió original i en català del joc “Jo mai mai”.
Durant els darrers anys hi ha hagut diverses fites en el desenvolupament de l’empresa que en el seu moment vaig decidir anomenar splashapps. Una d’aquestes fites va ser la creació de comptes a les xarxes socials com Twitter i Instagram, una altra la publicació de la meva segona app, un altre joc anomenat Kuku Kube. Quan va arribar el moment d’escollir el tema del meu treball de recerca no en vaig tenir cap dubte i el vaig centrar en aquest món. Una versió minimalista del tres en línia, una app calculadora de l’Índex de Massa Corporal i una app creada ad hoc per a millorar l’aprenentatge de les síl·labes entre els nens de la meva escola van ser el fruit del meu treball de recerca del Batxillerat.
Més endavant va arribar una app que fa de llanterna i tot just fa uns dies vaig comprar el domini splash-apps.com i he creat aquest web per a l’empresa. Actualment, estic treballant el projecte compartit amb els Instagramers, principalment @Unidestroyer, i també tinc entre mans una aplicació que servirà com a quiz sobre les capitals del món. Alhora, estic intentant donar vitalitat a aquesta pàgina web amb un blog que espero que sigui actiu i contribueixi a diversificar els temes relacionats amb splashapps.
Projectes amb futur
També aspiro a obrir-me a idees i propostes noves en el sector de les apps, els jocs, les pàgines web, l’educació o el màrqueting i és per això que ara el web de splashapps té un canal de comunicació directe per formular propostes o idees d’apps ja sigui a través del formulari de contacte o del correu idea@splash-apps.com Per cert, de moment pel que fa a beneficis econòmics res de res, no és aquesta la meva prioritat i tampoc ho era per al noi que es divertia a l’aula d’informàtica tot i que és cert que no ho descarto.
Idees finals
La veritat és que no descarto res i no sé ben bé quins seran els reptes futurs per a splashapps, però el que si sé és que intentaré estar preparat.
Tens una idea d’app? A splashapps transformem la teva idea en una realitat. Explica’t i la durem a terme!
Ganes de més?
Has acabat aquest article sobre “La nostra història” i esperem que l’hagis gaudit. En vols més?
Sobre negocis
Hi ha més de 125 milions de petits negocis al món i la competència està en augment. En començar un negoci o empresa és molt important evitar alguns dels errors habituals i cal seguir algunes línies mestres per aconseguir l’èxit.
Les nostres apps
Tens una idea d’app?
A splashapps transformem la teva idea en una realitat i creem apps útils i jocs divertits. Explica’ns la teva idea i podem intentar dur-la a terme plegats!
Les nostres apps
Parlem-ne
- info@splash-apps.com
- feedback@splash-apps.com
- idea@splash-apps.com
- Xat d'Instagram
- Xat de Twitter
© Copyright 2019 splashapps